למה לשים לב כשקונים בגדי שף
שף לא מתבטא רק במאכליו אלא גם באווירה הכללית של המסעדה שלו. לכן, מלבד דאגה לציוד בישול איכותי וכלי מטבח מעולים, שף אמיתי צריך לדאוג לעוד שורה ארוכה של אביזרים נחוצים. כאן נתמקד באחד החשובים ביותר שבהם: ביגוד לשף.
הבגד עושה את השף
לכאורה, שאלת בגדיו של השף אינה נדמית כה משמעותית. כל מי שבישל במטבח יודע שהלבוש שלו לא השפיע כהוא זה על איכות התוצאה הסופית. עם זאת, המצב שונה בתכלית כשאתה פועל במטבח של מסעדה: מקום רווי אקשן בו מכינים מנות בהילוך גבוה מאוד.
בהתאם לכך, ביגוד נכון למטבח יצטיין בשני היבטים חשובים: נוחות ובטיחות. על בגדי השפים ועובדיהם להיות נוחים ומאווררים כך שיוכלו לעשות את מלאכתם באין מפריע וללא טרדות שהלבוש יוצר. ממש כמו בכל עבודה פיזית אחרת, בגדי שף הם בגדי עבודה, ולכן עליהם להיות במידה הנכונה, מותאמים לטמפרטורות יותר אקסטרימיות מהממוצע, וכמובן לאפשר תנועתיות וגמישות מלאה.
כאמור, מאפיין נוסף חשוב הוא הבטיחות. מטבח של מסעדה הוא לא המקום הכי בטוח בעולם ולכן יש לנקוט בו משנה זהירות. טמפרטורות גבוהות, אש, ציוד כבד וסכינים הן הסכנות הבולטות שעומדות בפני עובדי המטבח, ועל בגדיהם להיות מותאמים לכך. לכן ביגוד הולם לשף יכלול תמיד נעליים סגורות ומכנסיים ארוכות. זאת לצד תכונות נוספות שחשובות לאלמנט הבטיחותי.
ייצוגיות היא שם המשחק
אסור לשכוח שמסעדה היא בראש ובראשונה מקום ייצוגי. לא פחות חשוב מטיב האוכל חשובה הנראות שלו ושל המקום הכללי. ביגוד שף צריך ליישר קו עם אג'נדה זאת ולהיות מוקפדי וייצוגי. על בגדים אלו להיות לא חושפניים, לא מוגזמים במידת הצבעים שלהם, ובעיקר לא מרושלים.
איפה קונים ביגוד לשף?
עולה השאלה היכן כדאי לקנות ביגוד מותאם לשף? רשת אבי שיווק הוותיקה היא בהחלט תשובה ראויה לכך. הרשת, אשר פעילה עוד משנת 1992, מתמחה בייצור וביבוא של בגדי עבודה לשלל סקטורים, לרבות סקטור המזון והמסעדנות. לרשת ניסיון רב עם שלל מוסדות מובילים בתחום, בתי קפה, מסעדות ובתי מלון, ועל כן הם יודעים להתאים לכל לקוח בדיוק מה שהוא צריך. זקוקים לריענון בבגדי השף שלכם? לחצו על הקישור ותחדשו את המלתחה בקלות.